Veel interesse voor duurzaam autosalon in Menen

Bijna 200 enthousiaste autoliefhebbers vonden op 21 april de weg naar de Veemarkt in Rekkem (Menen) om testritten te maken met duurzame wagens. Verschillende constructeurs brachten een indrukwekkende vloot op de baan. Naast ritjes maken konden de aanwezigen ook aansluiten bij boeiende infosessies van Eandis en DATS 24. De organisatie was in handen van LVZ Menen met dank aan Eandis en de Lavaert Group.

Dat duurzame wagens in de lift zitten, werd snel duidelijk door de grote opkomst. Iedereen kon naar hartenlust testritten maken met de tientallen wagens van Tesla, Renault, Opel, Toyota, Iveco, Volkswagen, Audi, Nissan, Skoda, Seat en Volvo. Daarbij zaten zowel elektrische auto’s als wagens op aardgas.

De twee infosessies onderlijnden de voordelen van duurzaam rijden. Tonny De Coster (Eandis) lichtte de verschillende fiscale en financiële voordelen van een groen wagenpark toe. Maarten Van Houdenhove (DATS 24) zette die theorie om naar een concrete getuigenis uit de praktijk. De avond werd afgesloten met een receptie.

Bekijk de fotoreportage op www.mobiliteitskampioen.be.

lvz-menen