LVZ-Menen ging op stap

LVZ-Menen gaat elk jaar op verrassingsuitstap. Omdat het de tiende keer was, mocht het dit jaar iets speciaals zijn. Na een gezellig ontbijt bij de firma Caluflex in Lauwe trok het gezelschap naar het metrostation CHR Dron in het nabijgelegen Tourcoing. Deze volledig digitaal gestuurde metrolijn bracht de groep naar het station van Roubaix. Gids Jan Yperman legde uit dat het hele traject van de dag een beeld zou geven van de Vlaamse aanwezigheid in de Noord-Franse grensstreek in de 19de eeuw. Daarop werd de metro genomen richting Rijsel, waar de wijk Wazemmes werd bezocht met de Noord-Afrikaanse en Aziatische markt en daarna de Grand Place en andere getuigen van de rijkdom van het vroegere Rijsel. Na nog een kort bezoek aan de wijk van de medische faculteit van de Université de Lille werd afgesloten in het restaurant L’Escale in Menen.

Deze diashow vereist JavaScript.