Hoe vind ik mijn weg in de wereld van octrooien? (30/3, Kortrijk)

Octrooien zijn een krachtige bron van technische én strategische informatie. De octrooiendatabases zijn daarbij interessante technologische bibliotheken waar heel relevante informatie uit verschillende sectoren terug te vinden is. Dankzij dergelijke online databanken kan je deze informatiebronnen zelf exploreren en haal je er snel en vooral kosteloos nuttige informatie uit voor je bedrijf en je ontwikkelingen.

Deze opleiding toont je dan ook de weg in de krachtige bibliotheek Espacenet en wil je leren hoe je deze bib kunt gebruiken, hoe je de octrooien moet lezen en vooral welk voordeel je er als bedrijf kan uit halen. De opleiding is praktijkgericht, en bevat naast een theoretische inleiding, vooral een interactieve zoektocht op octrooiendatabanken zoals Espacenet. Opgelet! voor deze opleiding dien je zelf een laptop mee te brengen

Voordelen van deze opleiding:

je leert de basiskennis over octrooien en octrooiendatabanken
je kan de opgedane kennis benutten om je producten, processen en kennis te beschermen
je kan de opgedane kennis gebruiken om inspiratie op te doen voor nieuwe producten en processen
je kan de opgedane kennis gebruiken om versneld te innoveren.

Deze opleiding is relevant indien je

regelmatig nieuwe producten of processen ontwikkelt
je op de voet de nieuwste ontwikkelingen wil volgen
je wil nagaan of je concullega’s ook octrooien toepassen

Donderdag 30 maart 2017 van 9u-12u30 met aansluitend broodjes. Indien gewenst kan je de opgedane kennis verder oefenen tot 14u00 waarbij de adviseurs van het Innovatiecentrum en van het Agentschap Innoveren en Ondernemen beschikbaar blijven voor al jullie vragen.

Locatie: Innovatiecentrum (zaal VKC), Etienne Sabbelaan 51, 8500 Kortrijk

Deelname: Voor de deze sessie wordt een bijdrage gevraagd van € 80 (excl. btw). Een factuur word je opgestuurd. De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt, gelieve snel te reageren!

Inschrijven