Innovatieve ondernemer 2016

LVZ Waarschoot reikte tijdens de nieuwjaarsreceptie van Liberaal Waarschoot voor de derde keer het certificaat voor de ‘innovatieve ondernemer’ uit.

Ook dit jaar bleek de keuze uit de voorgedragen kandidaten geen eenvoudige oefening. De motivatiebrief, maar vooral de ondernemerszin van het melkveebedrijf ‘Ter Leenen’ kon de jury overtuigen. Proficiat aan zaakvoerders Dirk Van Haele en Leen Dellaert!

Ter Leenen huisvest 450 dieren, waarvan 250 melkkoeien. Die zorgen voor een jaarlijkse melkproductie van 10.500 liter per koe. De 250 melkkoeien worden tweemaal per dag gemolken via de nieuwste elektronica. De melkmeting is gekoppeld aan de bedrijfscomputer en aan een management- en vruchtbaarheidssysteem.

Tijdens het melken gebeurt ook de koeling van de melk. Aan dat proces zijn energiebesparende maatregelingen gekoppeld zoals warmterecuperatie, directe koeling via een platenkoeler (waardoor de dieren na iedere melkbeurt de beschikking krijgen over lauw water). Een frequentiegestuurde vacuümpomp verzekert het bedrijf bovendien van een lager energieverbruik.

In de volgende editie van het LVZ-magazine Vrij Ondernemen lees je meer over de winnaar en de verkiezing.