WC papier als reclamemedium

PUBLICEE met als baseline ‘Voor De Grote Boodschap’, is de naam van een nieuwe startupals het van Anthony Pauwels (34jaar, Edegem) afhangt.Anthony kreeg al veel positieve reacties, en de overwinning van de 2deBizidee Pop Poll ideeënwedstrijd, zet zijn project enkel kracht bij.

bizidee-publiceeAl vanaf de beginjaren zoeken producenten manieren om wc-papier te pimpen. Look and feel, met nadruk op feel, zijn hier heel belangrijk. De jaren dat schuurpapier een optie was, liggen al ver in het verleden. Gezien de feel, met al zijn zachtheid op punt staat, is de look aan een tweede adem toe.

“WC-papier is wit en een nieuw medium bij uitstek om boodschappen op te drukken. Geen cartoons of patronen, grappige afbeeldingen of spreuken maar échte boodschappen, meer bepaald reclameboodschappen.Dit werd me nog niet voorgedaan en biedt adverteerders nieuwe kansen.”

Het PUBLICEE wc-papier zal 5 verschillende reclameboodschappen bevatten. Als je weet dat één rol gemiddeld 160 vellen telt,zal elke boodschap 32 keer terugkomen. Iedereen gebruikt wc-papier en de focus van de toiletbezoeker heb je gegarandeerd. Zijn doel is om het bijna gratis aan te bieden via verschillende retailkanalen en in te spelen op de horecasector.

Op 23 februari namen 6 pitchers het tegen elkaar op tijdens de Nacht van de Inspiratie in Gent. The Foundry werd gevuld met tal van supporters. Als winnaar van het prijzenpakket t.w.v. 4.000 EUR, kan hij in de komende tijd zijn business model onder deskundige begeleiding van KPMG uitwerken. Met de gratis Officenter accommodatie én de opstart van een crowdfundingcampagne bij Hello crowd!, wachten wc-rollen een mooie toekomst.

Over Bizidee
Bizidee is een initiatief ter bevordering van ondernemingszin bij prestarters, gesteund door de Vlaamse Overheid, in opdracht van het Agentschap Innoveren & Ondernemen in het kader van meer en sterker ondernemerschap. Naast de Pop Poll organiseert Bizidee de Nacht van de Inspiratie en Ondernemingsplanwedstrijd. En vind je jouw startup match via de online matchmaker.