Onder welk statuut start ik het best op als zelfstandige? (24/3)

Je wil graag een eigen zaak opstarten maar weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Tegenwoordig zijn er verschillende statuten en maatregelen voor ondernemers die het opstarten als zelfstandige aanzienlijk versoepelen. In het kader van onze Week van het Microkrediet organiseren microStart en BNP Paribas Fortis een infosessie op vrijdag 24 maart 2017 van 10-12 uur.

Inhoud van de infosessie?
• Onder welke statuut kan ik het best opstarten en wat zijn de voor- en nadelen
• Wat zijn de administratieve stappen die ik moet ondernemen om op te starten en waar kan ik hiervoor het best terecht?
• Hoe zorg ik voor een goede financiële opstart?

Praktische informatie?
De infosessie gaat door op vrijdag 24 maart 2017 van 10-12 uur in het kantoor van BNP Paribas Fortis, Zonnestraat 2, 9000 Gent
Schrijf je online in.

Over microStart ?
microStart, de belangrijkste referentie voor microfinanciering in België, verstrekt kredieten tot 15.000 EUR waarmee u uw onderneming kan opstarten of verder uitbouwen. Bovendien kan u bij ons steeds terecht voor gratis professioneel advies, begeleiding en verschillende opleidingen (bedrijfsbeheer, communicatie…). Meer…

Over de Week van het microKrediet?
Van 20 tot 24 maart 2017 organiseren microStart en Impulskrediet, twee van de belangrijkste microkredietinstellingen in ons land, opnieuw de Week van het Microkrediet. Met tientallen activiteiten over heel België willen ze iedereen met ondernemersplannen aanmoedigen om die concreet te maken.

Speciale aandacht zal dit jaar uitgaan naar het voordeel ‘springplank naar zelfstandige’. Deze nieuwe maatregel geeft werkzoekenden de kans om te starten als zelfstandige in bijberoep, met tijdelijk behoud van een deel van hun werkloosheidsuitkering. Meer…