Europese innovatie-subsidies voor kmo’s (2/5)

Op zoek naar subsidies om jouw innovatieprojecten te realiseren? Naast het programma van de Vlaamse overheid kunt ook u, als kmo, rechtstreeks deelnemen aan Europese programma’s. Kom meer te weten tijdens de webinar op 2 mei (11u-12u).

Programma van het webinar

Deze webinar gaat over de drie belangrijkste Europese steunprogramma’s voor kmo’s, namelijk:

1. Eurostars

Eurostars is gericht op research-intensieve kmo’s voor alle sectoren en er nemen een 40-tal landen aan het netwerk deel. Er moeten minstens partners uit twee deelnemende landen zijn, en de research-intensieve kmo’s moeten minstens 50% van het budget dragen.

2. de EraNet initiatieven

Era-Netten coördineren subsidieprogramma’s voor onderzoek en innovatie door het organiseren van gezamenlijk oproepen. Deze oproepen zijn heel gericht. Zo kunnen deze thematisch zijn of specifiek gericht op bijvoorbeeld kmo’s. In dit kader is Agentschap Innoveren & Ondernemen lid van netwerken zoals CORNET, IRASME en BELSME, teneinde de kmo’s te ondersteunen bij hun internationale samenwerkingen op gebied van innovatie.

3. het SME Instrument programma (Horizon 2020)

Het SME instrument focust erop om kmo’s die willen doorgroeien naar een internationale schaal, maar hiervoor nog afhankelijk zijn van een aantal verbeteringen op proces, product of marktvlak, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Na deze webinar weet u aan welke voorwaarden uw kmo of uw project moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze initiatieven.

Hoe deelnemen?

Deze webinar zal een uur duren en is GRATIS. Schrijf in via GoToWebinar.

Bron: Agentschap Innoveren & Ondernemen