Vergroening verkeersbelasting bestelwagens vanaf 1 juli

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein en Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vergroenen de verkeersfiscaliteit voor bestelwagens. De aanpassing geldt voor nieuwe inschrijvingen vanaf 1 juli 2017.

De vrijstelling voor elektrische en CNG-bestelwagens zal ook van toepassing zijn op reeds ingeschreven voertuigen. ‘Wie een bestelwagen koopt, willen we aanmoedigen om te kiezen voor een milieuvriendelijk model’ aldus de ministers.

Vrijstelling voor elektrische wagens
Voor elektrische bestelwagens zal je helemaal geen verkeersbelasting meer betalen. Voor CNG-bestelwagens geldt de vrijstelling tot en met 2020. Die vrijstelling zal niet alleen van toepassing zijn op nieuwe inschrijvingen, maar op alle reeds ingeschreven voertuigen (voor aanslagbiljetten vanaf 1 juli 2017). Zo worden ook eigenaars die in het verleden al een elektrische of CNG-bestelwagen gekocht hadden, beloond voor hun duidelijk groene keuze.