Flanders’ FOOD Inspiration Days (19/9)

Om de haverklap komt er een nieuw technologisch snufje op de proppen, of worden we belegerd met vreemde ingrediënten en nieuw dieetadvies. Mee veranderen is de boodschap, want heel wat van die nieuwigheden kunnen ingezet worden om te komen tot nieuwe producten en processen. De Flanders’ FOOD Inspiration Days is een nieuw concept dat wil aantonen hoe trends en nieuwigheden omgezet kunnen worden tot concrete proces- en productinnovaties. 

DAG 1, 19 september:

Keynotes

  • Duurzaam ondernemen, de visie en aanpak van Colruyt: Stefan Goethaert, Director Colruyt Group Fine Food
  • Het verhaal van Nuscience, een Factory of the Future die uitblinkt in de principes van industrie 4.0: Dirk De Baets, Managing Director Nuscience Belgium
  • De toekomst van de digital factory: Bart Demaegdt, Siemens

Workshops & Interactieve sessies

Elk bee(s)tje telt:

  • Insecten: opportuniteiten de hype voorbij (Thomas More, KULeuven en DIL)
  • Agro-cycling: hoe we niets verloren kunnen laten gaan (lab Proef!)
  • De rol van voeding in een slimme circulaire economie (Plan C., Pantopicon en Urban Crops)

Sneller, beter, efficiënter:

  • Efficiënte processen en optimale productkwaliteit (Proceedix en SICK)
  • The wild water experience (KULeuven – MeBioS)
  • Smart Food industry in de praktijk – IBM neemt je mee op verkenning
  • Food scanners groot en klein (KULeuven – MeBioS)

DAG 2, 20 september

Keynotes

  • Hoe kunnen de laatste inzichten in genetica, relevante technologieën om data te capteren en nieuwe data analysetools om ons helpen om te komen tot voeding op maat voor iedereen? – Koen Kas, auteur ‘nooit meer ziek’ en oprichter van InBioVeritas
  • The house of innovation – een framework voor holistische innovatie: Guy Wollaert, Manager met internationale achtergrond en toekomstgerichte blik

Workshops & Interactieve sessies

Halt aan de eenzijdigheid:

  • Flavour tripping (SENSTECH en Project ‘Voedsel voor de toekomst’/Vredeseilanden))
  • Van staple naar assortiment
  • Lokale rijkdom (Ter Groene Poorte)

Voor elk wat wils:

  • Appy time (SmartWithFood en Frulego)
  • Continue opvolging met wearables
  • De wonderen van food pairing

Organisator: Flanders’ FOOD
Datum: 19/09/2017 – 09:00 – 20/09/2017 – 18:00
Locatie: Hof ter Elst (Kattenbroek 1, 2650 Edegem)

Inschrijven en tarieven: www.flandersfood.com/content/inschrijving-flanders-food-inspiration-days