Vijf inspirerende vrouwen in speciale Vrij Ondernemen

Vrij & Vrouwelijk Ondernemen… Zien we dat goed op de cover van het nieuwe LVZ-magazine? Jawel, het is een speciale editie met in de hoofdrollen vijf ondernemende vrouwen. Dat levert vijf mooie interviews op en de kans om het boek Durf, leef & onderneem! te winnen.

Nathalie Arteel staat aan het hoofd van een bedrijf dat exporteert naar 39 landen. Maar ze is meer dan enkel onderneemster. Ze schrijft, is professioneel spreekster en motivatie-experte. Enkele jaren geleden werd ze verkozen tot Ambassadrice voor Vrouwelijk Ondernemerschap. In haar boek Durf, leef & onderneem! bundelt ze dertig jaar ondernemerservaring. “Van vrouwelijke ondernemers wordt veel verwacht.” (Win haar boek, zie p.7 in het magazine)

Een topfotografe die restauranthouder wordt? Van een carrièreswitch gesproken. An-Sofie Kesteleyn reisde de wereld rond met haar camera, nu baat ze het gezellige restaurant Paulette in haar geboortedorp Ename uit. “Soms zie ik mijn camera staan en denk ik: Ocharme, alles goed met u?”

Ellen Bruyninckx is de Gentse Student-Ondernemer. Met haar eigen ergotherapiepraktijk, een start-up die advies geeft rond levenslang wonen en een online platform voor ergotherapeuten legt ze een indrukwekkend parcours af. “Als start-up heb je de kans om iets te beginnen dat er toe doet.”

Ziek worden als zelfstandige. Het is iets waar veel ondernemers van wakker liggen. Mercedes Sanchez springt in de bres voor zelfstandige kappers in nood. Ze werkt aan een pool voor tijdelijke vervangingen. “Als je als zaakvoerder uitvalt, ben je wanhopig.”

Kan je als ondernemer leven van de verkoop van tweedehandsspullen? Sarah Marchant zette haar levensvisie om in een eigen zaak. Het resultaat is een eigenzinnige vintage winkel in de Gentse Brabantdam. “Je passie volgen, overleven en zien waar je uitkomt.”

Verder in de columns: Proratisering bij startende zelfstandigen, deadline voor nieuwe privacyregels nadert en voordelig gratis wonen in een pand van de vennootschap.

Download de nieuwe editie in pdf: 
Vrij Ondernemen 03-2017