Ondernemende vrouwen: Nathalie Arteel (win haar boek!)

De nieuwe editie van Vrij Ondernemen brengt de inspirerende verhalen van vijf ondernemende vrouwen. Vandaag stellen we Nathalie Arteel voor.

“Van vrouwelijke ondernemers wordt veel verwacht”

Nathalie Arteel staat aan het hoofd van een bedrijf dat exporteert naar 39 landen. Maar ze is meer dan enkel onderneemster. Ze schrijft, is professioneel spreekster en motivatie-experte. Enkele jaren geleden verkoos de Europese Commissie haar tot Ambassadrice voor Vrouwelijk Ondernemerschap in ons land. Vorig jaar bundelde ze dertig jaar ondernemerservaring in haar boek Durf, leef & onderneem!

Wel heb je ooit… Dachten we wanneer we de showroom van Arteel Recognition Solutions in Herent binnenstapten. Een VIP-parking, een welkomstbordje in de gang met onze naam erop en een druifje bij het wachten. We zijn al bij veel bedrijven binnengestapt, maar nergens werden we zo koninklijk ontvangen als hier. Die gastvrijheid, die warmte, die blijk van waardering wordt bij Arteel doorgetrokken tot in de details.

Dertig jaar geleden nam Nathalie Arteel (50) met haar man een kleine Leuvense pennenwinkel over van haar schoonouders. Vandaag is haar onderneming een stevige kmo die internationaal exporteert. Naast de productie en verkoop van klassieke relatie- en geschenkconcepten, helpt Arteel bedrijven om medewerkers te motiveren en te waarderen met online en offline tools. Haar waarderings- en loyaliteitsprogramma’s kan je op zijn minst vernieuwend noemen.

Een constante drang naar verandering, altijd innoveren, alles in vraag stellen. Dat is volgens Nathalie Arteel de grootste uitdaging voor een ondernemer. “Die veranderingen moet je kunnen plaatsen binnen een complex geheel van regelgeving, personeel, productontwikkeling, sales, enz. Je moet er elke dag staan voor je klanten en medewerkers. Hoe ga je als vrouw het best om met die verantwoordelijkheden? Daar probeer ik in mijn boek een antwoord op te geven.”

> Lees het volledige interview: Nathalie Arteel p.4-7
>
 Win: we geven tien gesigneerde exemplaren weg van Durf, leef & onderneem!, het boek van Nathalie Arteel. Stuur voor 30 oktober een e-mail naar info@lvz.be met je gegevens.