Inspiratiedag Duurzame Mobiliteit (28/11)

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert op 28 november voor de zesde keer een Inspiratiedag Duurzame Mobiliteit. Dit jaar staat het thema ‘lokale bereikbaarheid’ voorop en worden mobiliteitsprofessionals, lokale en regionale besturen, middenveld en geïnteresseerden op sleeptouw genomen in DE Studio in Antwerpen. Deelname is gratis.

Lokale bereikbaarheid
Als de afstand klein is, dan worden de mogelijkheden voor velen toegankelijk. En dan wordt het makkelijk om je te voet of met de fiets te verplaatsen. Met het thema lokale bereikbaarheid wil het Netwerk Duurzame Mobiliteit duidelijk maken dat werken aan nabijheid echt werken is aan duurzame mobiliteit. Sterke kernen met toegankelijke diensten enerzijds en een breed en toegankelijk vervoersaanbod anderzijds zorgen ervoor dat mensen zich minder, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen.

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit diept deze thematiek tijdens de Inspiratiedag uit. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 maken ze van ‘lokale bereikbaarheid’ een speerpunt om duurzame mobiliteit lokaal waar te maken.

6 droomgemeenten

“Mobiliteit is geen doel op zich. Maar het is wel voor ieder van ons belangrijk. We verplaatsen ons om te gaan werken, naar school te gaan, te winkelen, voor sociale uitjes, om te sporten, … Hoe we concreet werk kunnen maken van lokale bereikbaarheid maken we duidelijk aan de hand van 6 droomgemeenten: de kindvriendelijke, actieve, toekomstbestendige, ondernemende, delende en sociale gemeente. Op de Inspiratiedag gaan experts met het beeld van deze 6 droomgemeenten en concrete inspirerende voorbeelden samen met u aan de slag.”

In samenwerking met Provincie Antwerpen is er ook een sessie over Dorpshubs en dorpenbeleid in Vlaanderen. En in samenwerking met Stad Antwerpen wordt gefocust op bereikbaarheid in deze stad. Het programma ‘Slim naar Antwerpen’ brengt het verhaal van het belang van een doelgroepspecifieke, communicatieve en sensibiliserende aanpak om aan bereikbaarheid te werken.

Inspiratiedag Duurzame Mobiliteit: dinsdag 28 november, 9u30-16u30, DE Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen

Programma:
9u15-9u45: Onthaal
9u45 – 10u50: Dagopening
11u- 12u30: 4 interactieve werksessies (1)

  • Dorpshubs in Vlaanderen
  • Toekomstbestendige gemeente
  • Actieve gemeente
  • Kindvriendelijke gemeente

12u30- 13u15: Hartige lunch
13u15 – 14u : Middagopening
14u15 -15u45: 4 interactieve werksessies (2)

  • Slim naar Antwerpen
  • Sociale gemeente
  • Delende gemeente
  • Ondernemende gemeente

15u45 – 16u45: Netwerkmoment met Worldcafé en receptie

Lees meer over het programma en de inspiratiedag

Deelname is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht (inschrijven kan tot uiterlijk 24/11).