Ondernemende vrouwen: Ellen Bruyninckx

De nieuwe editie van Vrij Ondernemen brengt de inspirerende verhalen van vijf ondernemende vrouwen. Vandaag stellen we Ellen Bruyninckx voor.

“Als start-up heb je de kans om iets te beginnen dat er toe doet”

Haar eigen ergotherapiepraktijk, een start-up die advies geeft rond levenslang wonen én een online platform dat artsen en cliënten met ergotherapeuten verbindt. En ondertussen rond Ellen Bruyninckx ook nog haar master orthopedagogiek af. De Gentse Student-Ondernemer van het jaar is amper 26 en legde al een indrukwekkend parcours af.

“Mensen denken altijd dat ik drie compleet verschillende dingen doe”, zegt Ellen Bruyninckx als we haar vragen hoe ze dat allemaal gecombineerd krijgt. “Maar alles vloeide echt wel uit mijn
studies ergotherapie.”

Nadat ze haar bachelordiploma behaalde, ging Ellen van start als zelfstandig ergotherapeut. Ze helpt mensen met een lichamelijke of mentale beperking om opnieuw dagelijkse handelingen uit te
voeren. Haar praktijk is in Kessel. Tot ze een website bouwde om haar zaak te promoten. “Andere ergotherapeuten vroegen of ze op mijn website konden staan. Want ze kennen weinig van online
promotie of hebben er geen tijd voor. Toen zag ik de meerwaarde in van een platform waar cliënten makkelijk ergotherapeuten kunnen zoeken. Ook artsen kunnen zo eenvoudiger doorverwijzen.”

Met Ergopraktijk.be wil ze ergotherapie als medische discipline ook bekender maken bij een breder publiek. “Wat is ergotherapie? En voor wat kun je bij een ergotherapeut terecht? Die vragen willen we ook beantwoorden op het platform.”

De volgende stap in de carrière van Ellen is Inrol, een ambitieuze start-up. “In mijn praktijk kreeg ik opvallend veel vragen over woningaanpassingen. Wat eigenlijk absurd is. Hoe kan je nu een huis bouwen zonder rekening te houden dat er later andere noden kunnen aanzitten?”

> Lees het volledige interview: Ellen Bruyninckx p.10-11