Ondernemende vrouwen: Mercedes Sanchez

De nieuwe editie van Vrij Ondernemen brengt de inspirerende verhalen van vijf ondernemende vrouwen. Vandaag stellen we Mercedes Sanchez voor.

“Als je als zaakvoerder uitvalt, ben je wanhopig”

Ziek worden als zelfstandige. Het is iets waar veel ondernemers van wakker liggen. Hoe laat je je zaak draaien tijdens je afwezigheid? Mercedes Sanchez springt in de bres voor kappers in die moeilijke situaties. Ze vervangt de zaakvoerder en verzorgt de klanten. Maar haar ambities gaan verder: Mercedes richt binnenkort een pool van kappers voor tijdelijke vervangingen op.

“Hoe vind je dit nu?”, vraagt Mercedes Sanchez in de spiegel aan een jongeman in haar kappersstoel. “Ik heb het een beetje opgeknipt.” De kapster krijgt bevestiging. Nog drogen en het is onze beurt hier in kapsalon Het Haargevoel in Boechout. Daar werkt Mercedes (47) nu drie weken. Ze vervangt er zaakvoerster Martine die op doktersvoorschrift drie maanden niet mag werken door een burn-out.

“Ik heb mensen vervangen geveld door ziekte. Zwangerschappen ook. Nu ben ik hier, vrij ver van waar ik woon.” Mercedes woont in Hasselt. Om in Boechout te knippen, is ze een uur en tien minuten onderweg. “Ideaal zijn natuurlijk vervangingen in mijn regio zoals ik er deed in Paal of Halen. Daarom is het mijn doel om in de toekomst freelance kappers in verschillende regio’s in te schakelen. Zie het als een soort interim-bureau voor kappers op zelfstandige basis. Elke kapper in nood kan dan bij ons aankloppen.”

> Lees het volledige interview: Mercedes Sanchez p.12-13