Ondernemende vrouwen: Sarah Marchant

De nieuwe editie van Vrij Ondernemen brengt de inspirerende verhalen van vijf ondernemende vrouwen. Vandaag stellen we Sarah Marchant voor.

“Je passie volgen, overleven en zien waar je uitkomt”

Kan je als ondernemer overleven van de verkoop van tweedehandsspullen? Sarah Marchant zette haar levensvisie om in een eigen zaak. Ze studeerde communicatiemanagement, startte een carrière in marketing en gooide dan alles om. “Nu doe ik iets helemaal anders en zorg ik ervoor dat een aantal mensen in België geen nieuwe kledij koopt.”

In de Gentse Brabantdam opende Sarah Marchant (32) vier jaar geleden haar winkeltje: Marmod, een samenstelling van Marchant en mode. Ze verkoopt handgeselecteerde tweedehandskledij, werk van lokale kunstenaars en je kan er ook iets drinken. Wie in Gent onderneemt, combineert. “Mijn concept zou totaal niet marcheren buiten de stad. Zelfs hier is het al overleven”, vertelt Sarah.

Toch twijfelt ze niet. Sarah liet een mooie job bij een groot warenhuis vallen om haar droom na te jagen. “Ik moest weg van meebouwen aan dat kapitalistisch idee. Ik aanvaard dat het er is, maar ik wou het niet langer mee promoten.”

Zijn er ook voldoende klanten mee in dat verhaal? “Ik verkoop natuurlijk een product dat niet bij iedereen geliefd is. Toch wordt het koopgedrag bewuster. Tien jaar geleden was het erger: dan was tweedehandskledij zogezegd voor marginalen of arme mensen. Nu is het hipper. In Londen of Berlijn zijn ze al zover, in Gent begint het door te breken.”

> Lees het volledige interview: Sarah Marchant p.14-15