Dit zijn de winnaars van Gezond Werken Awards

Zes ondernemingen wisten hun nominatie te verzilveren en gingen  naar huis met een Gezond Werken Award voor hun sector. De Gezond Werken Awards zijn een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Prebes. Met de wedstrijd willen ze zes ondernemeningen in the picture zetten die inspanningen leveren rond gezond werken.

Overheden

Binnen overheden gingen Leiedal (<100 medewerkers) en VitaS (>100 medewerkers) met de awards aan de haal. De winnaars werden bekroond voor hun sterke gedragenheid van het gezondheidsbeleid door de medewerkers en directie. De intercommunale Leiedal neemt ook een duidelijke ambassadeursrol op naar andere bedrijven.

Social profit

De jury riep Stichting tegen Kanker (<100 medewerkers) en AZ Delta (>100 medewerkers) als winnaars social profit uit. Beide ondernemingen hebben een uitgebreid gezondheidsbeleid naar hun eigen medewerkers en trekken dit ook door naar de brede bevolking.

Profit

Ten slotte gingen ook Secretary Plus (categorie <100 medewerkers) en Janssen Pharmaceutica (categorie >100 medewerkers) met een award naar huis in de categorie profit. Secretary Plus heeft een ruim aanbod rond mentaal welbevinden en heeft aandacht voor medewerkers die uitvallen. Janssen Pharmaceutica wint de award mede door hun ambitieuze doelstelling om tegen 2020 over de meest gezonde werknemerspopulatie ter wereld te beschikken. Om die doelstelling te behalen hebben ze een uitgebreid pallet van acties en een zeer mooi beleid.

De winnaars in actie zien? Bekijk de filmpjes op Youtube. Voor sfeerbeelden kan je terecht op Facebook.

Meer informatie op www.gezondwerkenaward.be