Merken, modellen en octrooien (25/1)

Op 25 januari 2018 organiseert Agentschap Innoveren & Ondernemen een zitdag rond Intellectuele Eigendom. We kunnen hierbij rekenen op de medewerking van Nico Deconinck (DIE) en Bruno Vanderschoot (BBIE).

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,….

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,….

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen) als bij Nico Deconinck (octrooien) 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Geef dan aan bij het inschrijven in de opmerkingen aan of je een of beide experten wenst te spreken en je beschikbaarheid (voor-, namiddag of volledige dag). We nemen naderhand contact op om het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 18 gesprekken ingepland op deze zitdag.

Praktisch: