Lid in de kijker: Kortweg Cycling Travel

Kortweg Cycling Travel maakt met fietsvakanties op maat de droom van wielertoeristen waar

“Trainen in Spanje zoals Van Avermaet en Gilbert”

Je kan het je in deze wintertijden moeilijk voorstellen, maar straks trekken de professionele wielerploegen naar de zon om er zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. In het Spaanse gebergte bijvoorbeeld. Met Kortweg Cycling Travel kan iedere wielerfan dat gevoel ervaren op zijn eigen fiets. Jan Almeye en Yannic Demeyer stippelen prachtige fietsvakanties uit voor iedereen die meer wil dan het wekelijkse ritje rond de kerktoren.

Altijd fijn om binnen te wandelen in een kersvers kantoor, want nog voor de officiële opening begin december mogen wij Jan Almeye interviewen aan zijn nieuwe bureau. Samen met zijn vrouw Yannic runt hij Kortweg Cycling Travel vanuit dit pand in Deinze. Trainen zoals de profs – in combinatie met ontspanning en fun – , dat is het uitgangspunt van deze specialist in fietsvakanties en wielerstages op maat. Het hele verhaal begon ook met een echte prof. “Toen mountainbiker Filip Meirhaeghe zijn carrière herlanceerde, vroeg hij me om zijn fietsreizen te organiseren”, vertelt Jan Almeye. “Voor zijn wedstrijden en stages zocht ik dan naar de juiste faciliteiten. Een jaar later trok ik mijn stoute schoenen aan. Ik sprak de Lotto-ploeg, die zijn service course op dat moment in Deinze had, aan en mocht voor hen de accommodatie voor wedstrijden en stages in binnen- en buitenland organiseren.”

Uit die ervaring stelde Jan zich de vraag: bestaan er op eenzelfde basis als de profs ook trainingsstages voor wielertoeristen? “In samenwerking met Wielerbond Vlaanderen organiseerden we voor die doelgroep onze eerste fietsvakanties in Calpe en Mojacar. Ze kregen er dezelfde faciliteiten als de profs: fietsbegeleiders, volgwagens, verzorging en mecaniciens die hun fietsen perfect afstellen.”

> Lees het volledige artikel: Vrij Ondernemen – Kortweg Cycling Travel
> Meer over Kortweg Cycling Travel: www.kortweg.be