Interview: Maggie De Block over realisaties voor zelfstandigen en ondernemers

LVZ-directeur Luc Soens sprak met Maggie De Block, minister voor Sociale Zaken

“Pensioen zelfstandige eindelijk boven armoedegrens’’

Je kent haar beter als minister van Volksgezondheid, maar Maggie De Block (Open Vld) is in de regering Michel I ook minister van Sociale Zaken. Met die bevoegdheid treedt ze vaak samen op met de ministers van Werk, Middenstand en KMO of Pensioenen en kon ze de voorbije drie jaar heel wat realiseren voor zelfstandigen en ondernemers. Voor Vrij Ondernemen maakte de minister graag tijd om deze hervormingen toe te lichten.

“Het minimumpensioen van een zelfstandige is eindelijk hoger dan de armoedegrens. Je betaalt geen patronale bijdragen op de eerste aanwerving, krijgt een korting op de tweede tot zesde werknemer die je in dienst neemt en geniet van de algemene verlaging voor al je andere werknemers. Je eigen sociale bijdragen als zelfstandige gaan in 2018 voor het derde jaar op rij omlaag. En als je ziek wordt, krijg je vanaf 1 januari al na twee weken een uitkering’’. Maggie De Block, minister van Sociale Zaken, heeft kortom goed nieuws voor alle zelfstandige ondernemers.

> Lees het interview met minister voor Sociale Zaken Maggie De Block: VRIJ ONDERNEMEN – Maggie De Block