Interview: Wim Ballieu over ondernemen in Brussel

De nieuwe editie van Vrij Ondernemen brengt een dossier over zakendoen in Brussel naar aanleiding van Brusiness op 1 maart.

“Eigenlijk zouden er in Brussel vijf Balls & Glory-restaurants moeten zijn”

De man die de gehaktbal weer hip maakte. Zo wordt Wim Ballieu wel eens aangekondigd. Drie jaar geleden verhuisde hij van Gent naar Brussel. Vandaag telt de hoofdstad twee Balls & Glory-restaurants en als het aan de bekende tv-kok ligt, volgen er nog. Voelt hij zich in zijn sas als Brusselse ondernemer?

Het is koud, het regent pijpenstelen, de Brusselse binnenstad is gevuld met paraplu’s. Maar hoort u ons klagen? Nee hoor, want Wim Ballieu redt onze dag. We worden getrakteerd op een dampende gehaktbal, gevuld met bearnaisesaus op een lekker stoempje. Afspreken met de zaakvoerder in zijn eigen restaurant heeft zo zijn voordelen. We zitten in de Balls & Glory aan de Beurs. Nog geen kilometer verderop aan de KVS worden ook gevulde gehaktballen gerold.

“In Brussel zijn we nu twee en een half jaar actief”, zegt Wim Ballieu. “In de Lakensestraat zijn we toen gestart met een Balls & Glory pop-up, vorig jaar kwam de Rue Henri Maus erbij. Ik wil ook nog het andere Brussel bereiken, de bovenkant. In elke stad met een populatie van 200.000 inwoners wil ik aanwezig zijn. In Brussel wonen een miljoen mensen, dus eigenlijk moeten we hier vijf restaurants kunnen openen. Klinkt ambitieus, maar ik wil dat mensen in elke buurt naar een restaurant met echt Belgisch eten kunnen.”

> Lees het volledige interview met Wim Ballieu in Vrij Ondernemen
> Meer over de gespreksavond Brusiness (1 maart)