Hervorming van het erfrecht en fiscaal optimaal beleggen na het zomerakkoord (26 februari)

Neem op maandagvoormiddag 26 februari gratis deel aan het seminarie voor boekhouders en accountants rond erfrecht en fiscaal beleggen, een organisatie van sociaal verzekeringsfonds Incozina.

Hervorming van het erfrecht
Ons erfrecht dateert nog uit de tijd van Napoleon en is niet meer aangepast aan de hedendaagse noden, maatschappelijke evoluties en gezinssituaties. Een grondige hervorming van het erfrecht treedt in werking op 1 september 2018. Tijdens het seminarie komt u te weten wat dat betekent voor erfgenamen en erflaters. U krijgt tevens een verduidelijking over de belangrijkste wijzigingen (erfovereenkomsten, reservatair deel,…) in het nieuwe erfrecht.

Spreker: Carina Van Cauter (Volksvertegenwoordiger bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers en advocaat)

Fiscaal optimaal beleggen na het zomerakkoord (vennootschap en privé)
U leert hoe fiscaal optimaal te beleggen via uw vennootschap na het Zomerakkoord. Concreet wordt het concept van de DBI-bevek uitgelegd en hoe die te gebruiken binnen een vennootschap. Daarnaast komen ook verschillende interessante mogelijkheden aan bod om gelden van uw vennootschap naar uw privévermogen te brengen: liquidatiebonus, liquidatiereserve en IPT. Ook komt u meer te weten over de impact van het Zomerakkoord op privébeleggingen.

Sprekers: Peter Weekers (Directeur afdeling Familiale Ondernemers Van Lanschot bankiers) & Stijn Huygens (Specialties Desk – Institutionals & Business Professionals Van Lanschot bankiers)

Praktisch: 

  • Maandag 26 februari 2018 van 10u tot 12u. Broodjeslunch tot 13u.
  • Holiday Inn Ghelamco Arena Express, Akkerhage 2, 9000 Gent
  • Het seminarie is BIBF en IAB gecertificeerd voor 2 opleidingsuren
  • Deelname is gratis
  • Online inschrijven
  • Contact: 050 40 65 65 – info@incozina.be

 

 

Meer over sociaal verzekeringsfonds Incozina