Baker Tilly Belgium genomineerd als Oost-Vlaamse Trends Gazelle 2018

Als enige genomineerde voor Oost-Vlaanderen in de categorie ‘accountants, boekhouders en belastingconsulenten’ mag Baker Tilly Belgium zich een jaar lang Trends Gazelle 2018 noemen. Met zijn 5 vestigingen is Baker Tilly Belgium namelijk een van de 75 snelst groeiende bedrijven onder de middelgrote bedrijven. De groei werd geëvalueerd over de periode 2012-2016 op basis van omzet, personeelsbestand en cashflow. Midden maart 2018 wordt dan de winnaar of Ambassadeur bekend gemaakt, per provincie en per bedrijfstype (kleine, middelgrote of grote onderneming).

Meegroeien met de klanten

“We zijn heel trots met deze erkenning in de specifieke categorie van accountants, boekhouders en belastingconsulenten”, zegt vennoot Peter Weyers. “Maar we zijn ook actief op vlak van bedrijfsrevisoraat, corporate consultancy, juridisch advies, bedrijfswaarderingen, bedrijfsrapportering, M&A, bedrijfsoverdracht, familiale en successieplanning. Met onze 5 vestigingen zetten we altijd sterk in op lokale verankering, op een grondige kennis van de lokale markt en op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met onze klanten op lange termijn. Een win-win, want dat maakt dat wij vaak de organische groei van kleine naar middelgrote of grote bedrijven hebben begeleid. En daardoor zijn wij uiteraard ook zelf meegegroeid met onze loyale klanten”.

Troef in ‘war on talent’

Ook in het kader van de ‘war on talent’ is deze nominatie als Trends Gazelle een troef. Employers branding is dan ook belangrijk voor het aantrekken van high potentials met lokale verankering. “We verwachten van elke Baker Tilly-adviseur immers niet alleen inzicht in de bedrijfscijfers van zijn klant maar ook inzicht in het bedrijf en de mensen erachter”, vervolgt vennoot Jos Aelbrecht. In de Baker Tilly-filosofie krijgt elke lokale klant één aanspreekpunt die de waaier van diensten coördineert van een op maat samengesteld multidisciplinair team dat tegelijk als backoffice fungeert.

Voor groot en klein

Baker Tilly Belgium is gespecialiseerd in accountancy, auditing, fiscale en juridische consulting en corporate finance voor eenmanszaken, vrije beroepen, vennootschappen en vzw’s. Het maakt in zijn serviceverlening geen onderscheid tussen een eenmansbedrijf en een groot bedrijf. Meer nog, een eenmanszaak of klein bedrijf kan op dezelfde dienstverlening rekenen die het zou krijgen bij ‘The Big Four’. Enerzijds is Baker Tilly immers kleinschalig genoeg om zijn klanten een gewaardeerde persoonlijke service en maatwerk te bieden aan een betaalbare, lokale prijs. En anderzijds beschikt Baker Tilly over multidisciplinaire teams die groot genoeg zijn om alle ondersteunende kmo-dienstverlening accuraat uit te voeren volgens de hoogst mogelijke professionele normen. De lokale klant kan ook rekenen op alle beschikbare hoogtechnologische financiële modellen en expertise die Baker Tilly International via haar netwerk in 147 landen heeft ontwikkeld, zodat kosten niet nodeloos oplopen. Als erkende dienstverlener van de kmo-portefeuille bekomen Baker Tilly-klanten bovendien subsidies bij advies.

Eerdere networkaward

Eind 2016 ontving Baker Tilly International de prestigieuze ‘Network of the Year’ award, uitgereikt in het kader van ’The Accountant & International Accounting Bulletin (IAB) Awards 2016’. Deze wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan het netwerk dat in dat jaar een winstgevende groeistrategie kon voorleggen én zich wist te onderscheiden op een aantal belangrijke strategische en operationele gebieden. De award straalt dan ook af op Baker Tilly Belgium, aangezien hij toegekend wordt op basis van de werkings- en bedrijfsfilosofie van de hele groep.

Baker Tilly Belgium is een groep van vennootschappen die sinds 1988 gespecialiseerd is in accountancy, auditing, corporate consulting (fiscaal & juridisch) en corporate finance. Met zijn multidisciplinaire teams biedt de groep proactief maatwerk maar ook geïntegreerde diensten en oplossingen voor steeds complexer wordende processen met belangrijke financiële consequenties voor kmo’s. De groep telt een 140-tal medewerkers waaronder 13 vennoten, met vestigingen te Aalst, Gent (Melle), Brussel, Zele en Luik. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2017 zowat 15 miljoen euro. Info: 09/272 72 10. www.bakertillybelgium.be & www.bakertillyinternational.com.