Brusiness geeft zin om te ondernemen in Brussel

Op de Brusiness-debatavond van Open Vld en LVZ in Brussel bleek duidelijk dat de hoofdstad een ideale plek is voor starters en kandidaat-ondernemers van alle slag. De meertaligheid van Brussel blijkt een grote troef, die een openheid en toegankelijkheid schept die je soms mist in andere grotere steden.  Resultaat is dat één op drie Belgische start-ups Brussels zijn.

Het debat werd gekleurd door Wim Ballieu van de gehaktballenketen Balls & Glory,  Jan Jost van het scooterverhuurbedrijf Scooty en Jan De Brabanter van Beci, dat de belangen behartigt van de Brusselse ondernemingen bij de lokale, gewestelijke, federale en internationale overheden.

Jan De Brabanter gaf een overzicht van alles waar startende ondernemers mee te maken krijgen en de rol die Beci daarin kan spelen. Scooty heeft in Brussel nu 176 scooters lopen en ondertussen ook al 80 in Antwerpen en biedt daarmee een slimme stadsoplossing op het gebied van mobiliteit: het is een private vorm van openbaar vervoer en een alternatief voor het auto-bezit. Balls & Glory gaat ,,back to the roots’’ en plooit zich terug op vier vestigingen en op zijn beginaanbod om te focussen op zijn kernslogan KISS (Keep it simple, stupid).

Nadien gingen de panelleden onder leiding van moderator Frederik Ceulemans in debat met het publiek en werd nog meer duidelijk dat de identiteit van Brussel als jonge en creatieve stad waar talent zich kan ontwikkelen, een troef is om trots op te zijn.