72-jarige marktkramer Guido De Canne geniet nog altijd van zijn stiel

Welke marktkramer kan zeggen dat er een boekje is geschreven over zijn carrière? Guido De Canne (72) staat al meer dan veertig jaar op de Lokerse woensdagmarkt. Sinds 1995 is hij er ook voorzitter van de Marktcommissie. Aan stoppen denkt hij niet. Zolang zijn gezondheid het toelaat, blijft hij lingerie verkopen.

“Een markt moet vol kramen staan, alleen dan is ze aantrekkelijk”

“Kom je woensdag op de markt een foto maken? Welk weer voorspellen ze? Ik zal snel eens kijken op buienradar.” De ervaring spreekt. “Regen is de grootste concurrent van de marktkramer”, zegt
de 72-jarige Guido De Canne. En hij kan het weten. Al 42 jaar trotseert hij met zijn kraam het onvoorspelbare Belgische weer.

Is Guido als marktkramer geboren? Dat zou je kunnen denken want ook zijn vader stond op de markt. Hij verkocht kippen en konijnen. Toch was het echtgenote Rita die hem in 1976 wist te overtuigen. “Mijn vrouw was al gestart met een textielkraam. Ik ben er bijgekomen. Na een tijdje zijn we ons gaan specialiseren in dameslingerie. In de winter verkopen we ook mutsen en sjaals. Momenteel zitten we op de wissel van de seizoenen. Deze week verkocht ik nog handschoenen, maar woensdag neem ik al een stukje uit de nieuwe collectie lingerie mee. Met veel kleurtjes.”

Als je geen sociaal mens bent, moet je niet op markt gaan staan.

Lees verder in Vrij Ondernemen: Marktkramer Guido De Canne

Wedstrijd: Benieuwd naar het verhaal van Guido? We geven tien exemplaren weg van ‘Marktkramer in hart & nieren’, een uitgave van Liberga, geschreven door Lieselotte Cowie en Kris De Beule. Stuur voor 30 april een e-mail met ‘Marktkramer’ in de titel en je naam en adres naar info@lvz.be.