Dossier: Iedereen gezond. Ook op de werkvloer?

Gelezen in de krant: Zweeds bedrijf verplicht sporten tijdens de werkuren. U leest het goed: verplicht. Zover zijn we hier nog niet, maar dat de aandacht voor gezondheid op de werkvloer aan belang wint, is duidelijk. Steeds meer bedrijven, ook de kleinere, werken een gezondheidsbeleid uit. Met die projecten kunnen ze zelfs scoren door deel te nemen aan wedstrijden zoals de Gezond Werken Award of het Fitste Bedrijf.

Wij gingen in Oostende langs bij Biostoom dat een prijs kreeg voor zijn gezonde inspanningen en spraken ook met Wouter Goris, van Ready2Improve dat bedrijven helpt om zo’n beleid vorm te geven.

Biostoom krijgt erkenning voor kleinschalig gezondheidsbeleid

Staand vergaderen? We verhoogden gewoon de poten van de tafels

Op een kleinschalige manier een gezondheidsbeleid implementeren. Kan dat? Biostoom Oostende bewijst het. De energiemaatschappij werd in december beloond voor haar inspanningen
tijdens de Gezond Werken Awards. HR-verantwoordelijke Ellen Rau legt uit waarom.

Lees het artikel: Dossier Gezond op de werkvloer – VRIJ ONDERNEMEN maart 2018

Ready2Improve begeleidt ondernemingen en organiseert Het Fitste Bedrijf

Werkgevers hebben schrik om werknemers vrijheid te geven

Wouter Goris is de oprichter van Ready2Improve. Zijn bedrijf is ook de bezieler van Het Fitste Bedrijf, een wedstrijd waarmee werkgevers een gezonde levensstijl promoten bij hun werknemers. Het thema is hot merkt Wouter op. “De laatste tien jaar zag ik het enorm boomen. En maar goed: de druk op werknemers stijgt. Ze moeten meer doen met minder mensen. Bovendien is het een aandachtspunt in de maatschappij geworden: mensen zien de nood om gezonder te leven en het rustiger aan te doen.”

Lees het artikel: Dossier Gezond op de werkvloer – VRIJ ONDERNEMEN maart 2018