Jonge Palestijn Abdo Khawas opende in Gent zijn eigen kapsalon

Drie jaar geleden ontvluchtte hij Gaza en dobberde hij nog op een bootje in de Middellandse Zee. Vandaag staat Abdo Khawas te pronken voor zijn eigen kapsalon in Gent. De 28-jarige Palestijn kwam na een odyssee van twee jaar in België terecht en slaagde er in een zaak op te starten. MicroStart begeleidde hem in de opstartfase. Lees het verhaal van Abdo Khawas in de nieuwe Vrij Ondernemen.

Van vluchteling tot kapper

Vlakbij de Overpoort, pal in de Gentse studentenbuurt, opende Abdo Khawas in januari van dit jaar zijn kapsalon. Hij knapte het pand volledig op. Met scherpe prijzen mikt hij op het studentenvolk. “Het grootste deel van mijn klanten zijn studenten. Ik krijg ze naar hier met kortingen en stempelkaarten. Net zoals in een pitazaak”, lacht Abdo. De klanten zijn tevreden, de stiel werd er met de paplepel ingegoten: “Ik help al van mijn tien jaar in het kapsalon van mijn vader. Daar leerde ik alles.”

Op de vlucht De mensonterende omstandigheden in de Gazastrook noopten Abdo tot vluchten. “De situatie was niet houdbaar. En het is er niet op verbeterd sindsdien. Op 13 juni 2015 ben ik gevlucht uit Gaza.” Op het scherm van zijn smartphone toont hij ons de datum. Belangrijke datums zullen tijdens het interview nog oplichten. Het zijn mijlpalen.

Lees verder in Vrij Ondernemen: Van vluchteling tot kapper