Nieuwe Vrij Ondernemen met gezond dossier en een Palestijnse ondernemer op de cover

Benieuwd naar wat je kan lezen in de nieuwe editie van het LVZ-magazine Vrij Ondernemen?

Coververhaal: Van vluchteling tot kapper
Drie jaar geleden ontvluchtte hij Gaza en dobberde hij nog op een bootje in de Middellandse Zee. Vandaag staat Abdo Khawas te pronken voor zijn eigen kapsalon in Gent. De 28-jarige Palestijn kwam na een odyssee van twee jaar in België terecht en slaagde er in een zaak op te starten. MicroStart begeleidde hem in de opstartfase.
Lees het artikel

Dossier: Iedereen gezond. Ook op de werkvloer?
Dat de aandacht voor gezondheid op de werkvloer aan belang wint, is duidelijk. Steeds meer bedrijven, ook de kleinere, werken een gezondheidsbeleid uit. Met die projecten kunnen ze zelfs scoren door deel te nemen aan wedstrijden zoals de Gezond Werken Award of het Fitste Bedrijf. Wij gingen in Oostende langs bij Biostoom dat een prijs kreeg voor zijn gezonde inspanningen en spraken ook met Wouter Goris, van Ready2Improve dat bedrijven helpt om zo’n beleid vorm te geven.
Lees het dossier

Portret: 72-jarige marktkramer geniet nog altijd van zijn stiel
Welke marktkramer kan zeggen dat er een boekje is geschreven over zijn carrière? Guido De Canne (72) staat al meer dan veertig jaar op de Lokerse woensdagmarkt. Sinds 1995 is hij er ook voorzitter van de Marktcommissie. Aan stoppen denkt hij niet. Zolang zijn gezondheid het toelaat, blijft hij lingerie verkopen. “Een markt moet vol kramen staan, alleen dan is ze aantrekkelijk”
Wedstrijd: win een exemplaar van ‘Marktkramer in hart & nieren’, het boekje over Guido De Canne.
Lees het interview

Advies:

Verder in Vrij Ondernemen: 

  • Terugblik op Brusiness, de debatavond rond starten en ondernemen in Brussel.
  • Bedrijfswagen nog lang niet van de baan: een stand van zaken.
  • Reacties op interview Maggie De Block
  • Regionaal nieuws
  • Activiteitenkalender LVZ-Vormingsdienst

Bekijk de nieuwe Vrij Ondernemen:
Editie maart 2018 (pdf) of word lid van LVZ en krijg het magazine om de drie maanden bij je thuis.

Meer nummers bekijken? Archief Vrij Ondernemen