Galloo uitgeroepen tot ‘Fitste Bedrijf van Oost-en West-Vlaanderen’

De winnaar van de bedrijvencompetitie ‘Het Fitste bedrijf’ is bekend. De deelnemende bedrijven werkten gedurende twaalf weken aan een gezonde levensstijl. Galloo uit Menen boekte in deze periode de grootste vooruitgang: zij mogen zich een jaar lang ‘Het Fitste Bedrijf van Oost-en West-Vlaanderen’ noemen. 

Provinciale winnaars en Vlaamse winnaars
De felbegeerde titel  gaat naar de bedrijven die gedurende twaalf weken de grootste vooruitgang geboekt hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met de provincie waarin het bedrijf zich bevindt en de omvang, weet organisator Wouter Goris: “Van alle bedrijven in Oost-en West-Vlaanderen presteerde recyclagebedrijf Galloo het best. Op Vlaams niveau met minder dan vijftien deelnemers was het Antwerpse Altrex de kampioen. Veolia uit Tienen toonde zich de fitste onderneming van de deelnemende grotere bedrijven in Vlaanderen. De award voor ‘Fitste CEO’ ging naar Kris Lambert (Veolia).”

Volgens Goris draait het initiatief om meer dan de eindoverwinning: “Steeds vaker zien bedrijven medewerkers uitvallen met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé. Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen uitgedeeld zijn.”

Op naar 2019
Wie zich geïnspireerd voelt door de verhalen van dit jaar, kan zijn of haar collega’s al warm beginnen maken voor ‘Het Fitste Bedrijf’ van 2019. “Wie zijn bedrijf inschrijft voor eind juli krijgt een gratis motivatiemoment om iedereen op de werkvloer te inspireren.” Meer informatie op: www.fitstebedrijf.be.

In het LVZ-magazine Vrij Ondernemen spraken we met Wouter Goris over de competitie en het belang van aandacht voor gezondheid op de werkvloer. -> Lees het artikel