In de kijker: Jonge sterrenchef Mattias Maertens van M-Bistro in Nieuwpoort

“Uitbreiden? Ik zou sneller een tafel wegdoen om de mensen nog beter te bedienen”

Mossel-friet, tomaat-garnaal of tongrolletjes? De Belgische kust heeft op gastronomisch vlak meer te bieden dan die Vlaamse klassiekers. Al moet u er soms wel naar zoeken. M-Bistro ligt in een zijstraatje van de Nieuwpoortse Markt, ver verwijderd van de dijk. Uitbaters Mattias Maertens en Sofie Billiet haalden vorig jaar hun eerste Michelinster binnen, maar willen trouw blijven aan hun concept.

“We zitten een beetje verstopt, maar dat is wel tof. We richten ons op de meerwaardezoeker”, zegt Mattias over de locatie van M-Bistro. Wie wil eten met zicht op zee is eraan voor de moeite.
“Eerlijk: vroeger gingen we nooit naar de dijk om iets te eten, want dan ben je bang dat het op toeristen gericht is of dat je meer betaalt voor het zicht op zee.”

Een gastronomisch restaurant uitbaten in een toeristische regio leidde wel al tot ongemakkelijke taferelen, zegt Mattias. “De echte toeristen of dagjesmensen vinden het hier soms lastig. Jullie hebben geen mosselen? Of tong? Dan moet ik uitleggen dat we creatiever proberen te zijn met producten. Ze vinden het ook vreemd dat we geen Duvel schenken, maar dat we met lokale brouwers werken.”

Lees het volledige interview met Mattias Maertens van M-Bistro: VRIJ ONDERNEMEN p.18-21