Helena Gheeraert redt misvormde groenten in de strijd tegen voedselverspilling

Interview Helena Gheeraert (Wonky) uit Vrij & Vrouwelijk Ondernemen

“Als je 100% ecologisch wil ondernemen, blijf je enorm kleinschalig”

Wereldwijd verspillen we een derde van het voedsel dat geproduceerd wordt. Door ze te verwerken in gezonde dips wil Helena Gheeraert groenten redden die anders weggegooid worden om esthetische redenen. Haar idee is even eenvoudig als geniaal. “Eigenlijk is het onnozel”, lacht Helena. “Maar ik wil voedselverspilling aanpakken op een makkelijke manier. Mensen zijn bereid om iets te doen voor het milieu, maar het moet passen in hun levensstijl.”

Wonky maakt gezonde dips op basis van groenten die anders verspild worden. Wie denkt dat het alleen om kromme komkommers gaat, heeft het mis. “Wortelen en paprika’s die ze in blokjes snijden voor de diepvries bijvoorbeeld”, legt Helena Gheeraert uit. “De blokjes die niet perfect vierkant zijn of de snippers die er van tussen vallen, gaan naar ons. Dat geldt ook voor  bloemkoolstronken, die perfect eetbaar zijn.”

Lees het volledige interview: Helena Gheeraert – VRIJ ONDERNEMEN 03-2018 p.8-9 (pdf)