Lauren Johnstone volgt haar moeder op als goudsmid

Interview Lauren Johnstone (Goudsmid Pascale Masselis) uit Vrij & Vrouwelijk Ondernemen

“De komst van grote ketens hield mensen even weg. Maar die tijd is voorbij”

In het hart van de Antwerpse modewijk vind je een van de twee winkels van Pascale Masselis en dochter Lauren. De warme tinten in het interieur staan in schril contrast met het koude licht waar diamantwinkels je mee overvallen. Maar in de schaduw van die diamantairs werkt een groep creatieve edelsmeden. Hun vakmanschap wordt binnenkort op de Dag van de Ambachten in de kijker gezet. We gingen langs bij een goudsmid die de liefde voor het vak doorgaf aan haar dochter.

Pascale Masselis (57) heeft haar winkel als goudsmid al sinds 1983. Vijf jaar geleden kwam dochter Lauren Johnstone (30) erbij. Terwijl we spreken met Lauren werkt Pascale geduldig verder aan een nieuwe creatie. Ze is blij dat haar dochter in de zaak stapt. Niet alleen om de opvolging te verzekeren, ook omdat ze zo meer tijd heeft om zich toe te spitsen op haar werk. “Doordat we op bestelling werken, is er altijd wel tijdsdruk. Er is nooit een moment waarop alles klaar is. En dat zal ook nooit gebeuren”, zegt Lauren.

Lees het volledige interview: Lauren Johnstone – VRIJ ONDERNEMEN 03-2018 p.12-13 (pdf)

Goudsmid Pascale Masselis neemt deel aan de Dag van de Ambachten. Bezoek hen op 18 november.