Pascale Langedock viert 35 jaar ondernemerschap met dansschool

Interview Pascale Langedock (Pirouette) uit Vrij & Vrouwelijk Ondernemen

“Opofferingen zijn typisch voor vrouwelijke ondernemers”

Op je twintigste een eigen zaak starten en die in 35 jaar uitbouwen tot een succes. Pascale Langedock (55) schrijft een uitgebreid ondernemersverhaal in Wevelgem, waar ze een dansschool runt met vier studio’s en 2.000 leerlingen. Balletles geven was altijd haar passie, maar Pirouette managen neemt nu de bovenhand.

Eerlijk? Wij bakken er absoluut niets van op de dansvloer. En dus voelen we ons wat onwennig als we voor een foto de grote studio met spiegelwand en balletbarres betreden. Vandaag is het hier
stil, maar in september lopen de vier dansstudio’s van Pirouette in Wevelgem opnieuw vol. Tweeduizend leerlingen oefenen er wekelijks hun techniek. Directrice Pascale Langedock viert dit jaar
het 35-jarig bestaan van de dansschool die ze zelf heeft opgericht. “Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen”, vertelt Pascale. “Al snel gaf ik in de weekends les in een schooltje iets verderop. Ik was twintig toen mijn zussen me vroegen of ik zelf een school wou starten. Zij trokken een nieuw gebouw op voor hun decoratiegroothandel en daar kon ik een ruimte van innemen.”

Lees het volledige interview: Pascale Langedock – VRIJ ONDERNEMEN 03-2018 p.14-15 (pdf)