Boekvoorstelling: De Eeuw van de Vrouw (15/11)

Liberaal Archief/Liberas en Liberales nodigen je graag uit op de boekvoorstelling van de Eeuw van de Vrouw door Alexander De Croo op donderdag 15 november 2018 om 20u in Liberaal Archief/Liberas, Kramersplein 23 te 9000 Gent.

“Van een onbewuste feminist evolueerde ik naar een bewuste feminist,” aldus vice-premier Alexander De Croo in de inleiding op zijn nieuwe boek De eeuw van de vrouw. Hoe feminisme ook mannen bevrijdt. De Croo groeide op in een milieu waar de gelijkwaardigheid van man en vrouw een evident gegeven was. Bovendien is hij er stellig van overtuigd dat de toekomst steeds vrouwelijker wordt. Maar mede door zijn werk heeft hij ondervonden dat de rol van de vrouw wereldwijd met te weinig ambitie en te veel vooroordelen wordt ingevuld. Bovendien denken wij in Europa nogal snel dat we onze zaken goed geregeld hebben en dat enkel de rest van de wereld een probleem heeft. Helaas kan het ook hier nog beter. Het resultaat is een boek dat leest als een warm pleidooi voor de volledige gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Alexander De Croo stelt het boek voor en toetst zijn ideeën in een debat.

Sara De Mulder modereert het debat met Alexander De Croo, Annemie Neyts, Miet Smet en Fleur de Beaufort.

De boekvoorstelling is gratis, maar aanmelden vooraf is nodig en kan door een mail te sturen naar info@liberales.be.