Nieuwe Vrij Ondernemen over innovatie en 100 jaar worden

Tussen alle kerstkaartjes en nieuwjaarswensen kon je in de brievenbus ook een nieuwe Vrij Ondernemen vinden. Die staat in het teken van innovatie, het jaarthema van LVZ voor 2019. We brengen al meteen een voorbeeld van lokale vernieuwing tonen ook twee innovaties uit de landbouw. En wat als we straks 100 worden? Daarover lees je meer in het interview met Dirk Schyvinck.

Innovatie is het nieuwe toverwoord. Iedereen innoveert, omdat het moet. Wie het niet doet, staat stil of gaat achteruit. Wijnhandel Neyt, een familiezaak uit Waarschoot, speelde tijdig in op signalen en trends en innoveerde met beleving. Het magazijn werd vorig jaar omgetoverd in een prachtige showroom met ruimte voor beleving en degustatie. En er is nu ook thee.
Lees de reportage

Het Innovatiesteunpunt maakte de Vlaamse landbouwinnovaties van 2018 bekend. In Vrij Ondernemen doen Jeroen Dejonckheere en Laurens Tack hun verhaal. De ene maakte zelf een machine voor het rooien en oprapen van koolrabi, de andere bedacht een tool om de administratie van fruittelers te vereenvoudigen.
Lees het verhaal over de koolrabi-rooier en Agromanager

“Niets blijft, en alles verandert voortdurend.” Dat zijn de woorden van marketeer Dirk Schyvinck. Hij is de auteur van Wat als we straks 100 worden. Wij waren benieuwd naar zijn inzichten op vlak van werken, leren en ondernemen. Want een wereld waarin langer geleefd wordt, biedt enorme economische kansen voor innovatie. Er is zelfs al een naam voor: de longevity economy. Boeiend? Doe mee met de wedstrijd en win het boek!
Lees het interview

In de columns is er in deze editie aandacht voor de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ), de nieuwe aansprakelijkheden voor vennootschapsbestuurders en fiscale maatregelen bij het einde van het jaar.

Lees het magazine digitaal, download de nieuwe editie in pdf: VRIJ ONDERNEMEN 04-2018