Werkgever worden, hoe begin ik eraan?

Je zaak groeit en je kunt wel wat hulp gebruiken. Het is tijd om iemand in dienst te nemen. Maar wat houdt dat in? En hoeveel zal het je kosten? Alles wat je moet weten om een succesvol werkgever te worden, werd gebundeld op de website ikwilaanwerven.be van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

Vast, interim, jobstudent of toch nog een ander statuut?

Voor veel ondernemers is starten met personeel een stap die veel vragen oproept. Er zijn immers heel wat verschillende statuten, afhankelijk van je sector en het contract. En niet onbelangrijk, ook de loonkost varieert. Door te werken met werknemersprofielen, geeft de RSZ je op ikwilaanwerven.be een overzicht van de mogelijkheden én de bijhorende loonkost. Bovendien krijg je ook informatie over mogelijke RSZ kortingen.

Het gaat echter om meer dan enkel de loonkost. Zo heeft elk statuut ook specifieke voor- en nadelen zoals flexibiliteit, beschikbaarheid,… Ook deze analyse wordt bij elk profiel gemaakt zodat je een geïnformeerde beslissing kan nemen over de geplande aanwerving.

 

Een gepersonaliseerd dashboard

Log je in met je eID op het persoonlijke dashboard dan krijg je een overzicht van je onderneming en het personeelsbestand. In overleg met de werkgeversorganisaties en sociale dienstverrichters worden de behoeften verder in kaart gebracht en zal men dit dashboard stapsgewijs verder vorm geven. De bedoeling is dat je hier alles te weten zal komen over de stand van zaken inzake je sociale zekerheid als werkgever.

 

Andere steunmaatregelen bij aanwerven

Naast RSZ verminderingen zijn er ook andere steunmaatregelen mogelijk wanneer je besluit om personeel aan te werven. Raadpleeg onze subsidiegids ‘aanwerven en opleiden‘ voor een overzicht van mogelijke subsidies.

 

Bron: VLAIO