Veronique Kandlbinder: Pottenbakken met vallen en opstaan

Interview Veronique Kandlbinder (Keramiek Veronique) uit Vrij & Vrouwelijk Ondernemen

“Elke keramist heeft wel eens een moment gehad dat hij alles op het containerpark wou gooien”

Klei maken, draaien, drogen, snijden, opkuisen, bakken en glazuren. Keramiek maken is een intensieve ambacht. Veronique Kandlbinder doet het met hart en ziel. Samen met haar man Nico brengt ze uren door in het atelier achter haar huis. Het vakmanschap wordt op zondag 17 november 2019 in de kijker gezet op de Dag van de Ambachten.

Veronique Kandlbinder werkt in de voormiddag als verpleegster, haar namiddagen brengt ze door in haar atelier en winkel in Maldegem. “Keramiek maken is een levensstijl, rijk ga ik er niet van worden.” Vijftien jaar geleden dacht Veronique zelf keramiek te kunnen maken. Wat in het begin een hobby was, groeide twaalf jaar geleden uit tot een zelfstandige activiteit in bijberoep. “Op de duur had ik zodanig veel potten dat ik niet meer wist wat er mee te doen. In 2012 startte ik Keramiek Veronique.”

Lees het volledige interview: Veronique Kandlbinder – VRIJ ONDERNEMEN 03-2019 p. 8-9 (pdf)

Keramiek Veronique neemt deel aan De Dag van de Ambachten. Bezoek haar op 17 november.