Yassin en Johanna Pycke houden Pycke Zot en Amour draaiende

Interview Yassin Pycke (Pyckezot & Amour) uit Vrij & Vrouwelijk Ondernemen

Twee zussen, twee restaurants

Op je dertigste twee restaurants openhouden in hartje Gent? Velen kunnen er enkel van dromen, maar voor de zusjes Yassin en Johanna Pycke is het realiteit geworden. In mei dit jaar openden ze hun tweede restaurant Amour aan Dok Noord in Gent. Het concept is gelijkaardig aan het originele restaurant Pycke Zot, dat ongeveer honderd meter verder gelegen is. Sinds de komst van Amour biedt Pycke Zot alleen nog diner aan. Bij Amour kan je terecht voor een lekkere lunch of diner in buffetvorm.

Tweelingzussen die samen twee restaurants openhouden in hartje Gent, dat hoor je niet elke dag. Hoe is het voor jullie allemaal begonnen?
“Wij zijn geboren en getogen in Gent en werken al sinds ons vijftiende in de horeca. Het was voor ons vanzelfsprekend dat we die twee ooit gingen combineren. Het is niet zo dat we op die leeftijd al dachten aan een eigen zaak hoor, laat staan aan twee eigen restaurants, zoiets groeit met de jaren. De horeca is erg hard werken, na een bepaalde tijd wil je het graag voor jezelf doen. Het helpt ook dat we altijd met twee zijn. Alleen zouden we het waarschijnlijk nooit gedaan hebben. Tijdens de opstart van onze zaak konden we ook rekenen op enkele goede vrienden die in de horeca werken en al ervaring hadden met een eigen restaurant.”

Lees het volledige interview: Yassin en Johanna Pycke- VRIJ ONDERNEMEN 03-2019 p. 6-7 (pdf)