Gedroogde ham van Ganda

Interview met Dirk Cornelis (Ganda) uit Vrij Ondernemen

“Goede ham kan je vergelijken met goede wijn”

Ganda Ham is een gedroogde en gezouten ham van varkensvlees dat gemiddeld elf maanden rijpt. Corma Vleeswaren nv uit Destelbergen produceert er jaarlijks zo’n honderdvijftigduizend op een ambachtelijke manier. “Onder de tien maanden gaat hier geen ham buiten, het is een traag proces.”

Gedelegeerd bestuurder Dirk Cornelis vertelt vol passie over zijn traditioneel streekproduct. “Mijn ouders Roger Cornelis en Maria Mattheeuws openden in 1968 een klein vleeswarenatelier in Wetteren. Later werd dat Vleeswaren Corma en ben ik in het bedrijf gestapt. Mijn vader was slager en maakte gepekelde boerenhammen van vier tot vijf maanden oud.”

Lees het volledige interview: Ganda – VRIJ ONDERNEMEN 04-2019 p. 8-9