Gentse sneeuwballen van Larmuseau

Interview Joeri Pergoot (Larmuseau) uit Vrij Ondernemen

“We werken nog steeds met het originele recept uit 1913”

Sneeuwballen zijn snoepjes gemaakt van luchtig opgeklopte boter en suiker, overgoten met een dun laagje Belgische fondantchocolade en afgewerkt met poedersuiker. Larmuseau maakt ze sinds 1913. Vandaag staat Larmuseau onder leiding van Joeri Pergoot. Dagelijks rollen er veertigduizend sneeuwballen van de band.

“In 1905 opende August Larmuseau Supra in Gent”, vertelt zaakvoerder Joeri Pergoot. “Daar verkocht hij snoepjes, cuberdons, pralines, truffels en koekjes. De prijs van de cacao steeg in 1913, waardoor pralines onbetaalbaar werden voor de gewone werkman. Om daar een antwoord op te bieden, maakte August de sneeuwbal. In de volksmond werd het de Praline van de werkman genoemd. Dat is ook de reden waarom die maar een dun laagje chocolade heeft.”

Lees het volledige interview: Larmuseau – VRIJ ONDERNEMEN 04-2019 p. 4-5 (pfd)