Mini-witloof van de familie Magnus

Interview Johan Magnus uit Vrij Ondernemen

Witloof, ook wel het witte goud genoemd, is een cichoreiachtige groente met een bitter smaakje. Geboren en getogen in België. Johan Magnus (56) startte in 1983 zijn eigen witloofbedrijf in Brussegem, een deelgemeente van Merchtem. Samen met zijn vrouw Karin en kinderen teelt hij een specifieke variant, het mini-witloof.

Boer Johan geeft ons een rondleiding in zijn bedrijf Magnus, de thuisbasis van mini-witloof. Het lijkt wel witloofwonderland. Duizenden minikropjes rollen van de band en worden per vijf op een schaaltje verpakt. Toen het bedrijf nog in de startblokken stond, deed Johan aan grondcultuur. Dat betekent dat de witloofkroppen in de grond groeien. Drie jaar later stapte Johan over naar hydrocultuur, een teeltmethode waarbij de witloofwortels in water gekweekt worden. “Hydrocultuur was vernieuwend. We waren jong en wilden vooruit. Bovendien is hydrocultuur arbeidsvriendelijker. Je kan het werk rechtstaand uitvoeren.”

Lees het volledige interview: Magnus – VRIJ ONDERNEMEN 04-2019 p. 12-13