Anke De Boeck en Isabel Coppens van Cîme

Interview Anke De Boeck en Isabel Coppens (Cîme) uit Vrij Ondernemen

Cîme: Goed voor jezelf en de wereld rondom

Anke De Boeck (35) en Isabel Coppens (35) zijn vriendinnen sinds de middelbare school. In hun laatste jaar rechten sloten ze een pact. Als één van hen ooit een bedrijf opricht, stapt de ander er mee in. Zeven jaar geleden wuifden ze de rechtbank uit en stampten ze in Anderlecht Cîme uit de grond. Vandaag hebben ze een gamma duurzame en natuurlijke huidverzorging met een Nepalees verhaal. Hun filosofie? Goed zijn voor huid, haar, natuur en mens.

Ankes vader is al lang werkzaam in de sector van plantenextracten voor cosmetica. “Toen hij afstudeerde, woonde en werkte hij twee jaar in Nepal aan een project voor de Verenigde Naties rond medicinale planten uit de Himalaya.” Toen Anke met haar vader negen jaar geleden terug naar Nepal ging, ontstond het idee om zelf een huidverzorgingslijn te starten.

“We wilden de traditionele Nepalese kennis mixen met de moderne wetenschap en zo een product met een verhaal brengen.” Isabel was onmiddellijk enthousiast. “Zoals veel van onze klanten heb ik een gevoelige huid. Ik ging naar de dermatoloog en apotheker, niets hielp. Stilaan leerde ik biologische cosmetica kennen maar ik was enorm teleurgesteld in het beschikbare gamma. Het was geen luxeproduct en had een oubollig imago.’’

Lees het volledige interview: Cîme – Vrij Ondernemen 01-2020 (pfd)

© Studio Nunu