“Coronacrisis maakte Bioracer sterker”

Interview CEO Danny Segers van Bioracer

Bioracer is de Belgische fabrikant van de LM-wieleroutfit. Heel snel na het begin van de coronacrisis maakte het Limburgse bedrijf van de nood een deugd en begon het massaal mondmaskers en andere beschermende producten te maken. “Zo toonden we niet alleen onze wendbaarheid maar ook ons maatschappelijk belang”, zegt CEO Danny Segers.

De coronacrisis sloeg bij Bioracer in als een bom. Clubs, bedrijven en vriendenkringen hadden plots geen nieuwe wielertruitjes meer nodig voor afgelaste fietsevents in binnen- en buitenland als de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker of de Marmotte.

“Maar Bioracer bleef niet bij de pakken zitten’’, doet CEO Danny Segers het relaas. “Stefan Van Ouytsel en Creatives against Corona contacteerden ons met de vraag om hun ontwikkelde producten versneld te finetunen en op industriële schaal in productie te nemen. De eerste focus lag op mondmaskers. Met onze ervaring konden we de aangeleverde patronen snel optimaliseren en koppelen aan de juiste stoffen.”

Lees het volledige interview: Bioracer – Vrij Ondernemen 06-2020