“Safety Solutions zullen blijven”

Interview CEO Michael Debaveye van Creaplan

Geen evenementen, geen beurzen, geen congressen. Interieur- en standenbouwer Creaplan moest zichzelf heruitvinden tijdens de coronacrisis. Het bedrijf schakelde over naar veiligheidsoplossingen (safety solutions) zodat bedrijven opnieuw veilig aan de slag kunnen. “Voorlopig is dit onze hoofdactiviteit”, vertelt CEO Michael Debaveye.

Creaplan uit Nazareth bestaat al 26 jaar en is marktleider in België op vlak van standenbouw: 90 procent van Creaplans activiteiten gaat naar standenbouw op beurzen en congressen. “Zo’n zestigtal projecten in heel Europa stonden in de maand maart op de
agenda.” Maar het virus COVID-19 was de spelbreker. Een voor een werden de evenementen gecanceld. Creaplan ging van handenvol werk naar niets.

Er voltrok zich een medische crisis door het land. “Wij hadden hier allerlei materiaal staan en wilden meehelpen die crisis te overbruggen.” Halfweg maart schonk Creaplan twee kilometer mobiele wanden aan woonzorgcentra en ziekenhuizen, waaronder het AZ Jan Palfijn en het Ypermanziekenhuis. Aan de hand van die tijdelijke settings kon de medische sector de toestroom aan patiënten beter opvangen. “We hebben dat enkele weken gedaan. Maar in de loop van april moesten we een stap verder denken. Iedereen was hier tijdelijk werkloos. We stelden ons toen de vraag: Wat kunnen we met onze capaciteiten en materialen voor de economie van vandaag betekenen? Enerzijds is er de medische crisis, anderzijds is er de economische crisis, niet alleen voor ons maar voor alle bedrijven.”

Lees hier het volledige interview: Creaplan – Vrij Ondernemen 06-2020