“Ik hoop een inspiratiebron te zijn voor andere vrouwen”

Een doorzetter, zo zou je horeca-uitbaatster Shannah Zeebroek kunnen noemen. Tijdens ons gesprek vallen regelmatig de woorden: “moeilijk gaat ook”. Het werd haar met de paplepel ingegeven dat je moet vechten als je iets wilt bereiken. Shannah hoopt een inspiratiebron te zijn voor andere vrouwen. “Zelfs al inspireer ik maar één iemand met mijn verhaal, dan is het voor mij geslaagd.”

Shannah was als zestienjarige het studeren moe en besloot een opleiding te volgen tot apothekersassistente. “Ondanks mijn leergierigheid, haatte ik school. Ik wou beginnen werken op mijn achttiende.” Met haar diploma op zak begon ze te twijfelen of er toch niet meer in zat. Verschillende vriendinnen slaagden in het hoger onderwijs. Dat deed Shannah nadenken over haar eigen kunnen. “Hoewel ik al samenwoonde met mijn toenmalig lief waagde ik de sprong. Ik kon het maar proberen. Moeilijk gaat ook.”

Na haar lerarenopleiding was haar kennishonger nog niet gestild. “Mijn droom was om af te studeren als moraalwetenschapper. Als de studies niet zouden lukken, had ik het tenminste geprobeerd. Dan moest ik me de rest van mijn leven niet afvragen of het wel iets voor mij zou zijn.” Shannah combineerde haar studies moraalfilosofie met een parttime job als leerkracht Frans, geschiedenis en zedenleer.

Lees het volledige interview: Shannah Zeebroek – Vrij Ondernemen 07-2020