“Mijn vader zei altijd: bouw geen luchtkastelen”

Sarah Malter groeide op tussen de dieren. Na het overlijden van haar vader leidt ze in haar eentje het Harry Malter park in Heusden (Destelbergen). De levenslessen die ze van haar vader meekreeg, maakten haar tot een sterke vrouw. “Het leven is aan de durvers. Ik denk dat vrouwen zichzelf te vaak onderschatten!”

Ze was 6 jaar toen haar vader, beter bekend als ‘de man met de olifant’, in 1992 het Harry Malter park oprichtte. Vandaag ontfermt Sarah Malter zich over het park. Dat het non-stop werken is, besefte haar vader maar al te goed. “Papa probeerde me zo veel mogelijk van de dieren en het park weg te houden. Hij wou dat ik iets anders ging doen, omdat je in deze stiel nooit rust hebt.”

Sarah Malter ging naar de hotelschool en volgde erna de opleiding Hotelmanagement. Na haar studies koos de 22-jarige Sarah toch voor een carrière in het dierenpark. “Toen ik net afgestudeerd was, gingen mijn ouders scheiden. Mijn moeder, die het horecagedeelte voor haar rekening nam, stapte uit de zaak. Papa zag het niet zitten om het park alleen te leiden en stelde voor om een jaar mee te doen. Mocht het me niet bevallen, dan had hij rustig de tijd om een opvolger te zoeken. Dat eerste jaar was overweldigend. Het was niet met de fluwelen handschoen. Ik moest de meeste dingen zelf uitzoeken.”

Lees het volledige interview: Sarah Malter – Vrij Ondernemen 07-2020