“Laat je niet tegenhouden door wat anderen zeggen”

Een eigen dansschool oprichten, het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt voor Rani Cromphout (25). We R Dancers opent zijn deuren op 12 september in het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. “Ik kon geen jaren meer wachten, het moest nu gebeuren!”

De passie voor dans zit er al van kleins af aan in. Rani zette haar eerste danspasjes toen ze 5 jaar was. Een uurtje dans per week werd al snel uitgebreid naar meerdere uren. Rani ontdekte verschillende dansstijlen waaronder jazz, moderne dans en hip hop. “Op mijn zestiende begon ik met lesgeven. Ik ben gestart bij de kleintjes en zo doorgegroeid naar oudere groepen. Vorig jaar gaf ik 12 uur per week les op verschillende locaties. Een aantal van die lesuren heb ik moeten opgeven om mijn eigen dansschool op te richten. Nu geef ik 14 à 15 uur dansles per week, zowel in mijn eigen dansschool als de dansschool waar ik opgroeide.”

Vorig jaar begon Rani met de opstart van haar dansschool We R Dancers, met een grote R verwijzend naar Rani. “Ik heb die naam bedacht in mijn bed. Ik bedenk eigenlijk alles in bed, ook mijn choreografieën. Dat is een beetje problematisch, want zo slaap ik niet (lacht)!”

Lees het volledige interview: Rani Cromphout – Vrij Ondernemen 07-2020