Snel, eenvoudig en gezond eten: Mealhero to the rescue!

Dat het niet altijd vanzelfsprekend is om op het einde van de dag een gezonde, lekkere maaltijd op tafel te toveren, zal geen enkele fulltime werkende ouder met rondhuppelende peuters in huis ontkennen. Drie jonge ondernemers stampten met Mealhero een eenvoudig, succesvol en milieuvriendelijk alternatief uit de grond om gezond eten gemakkelijker te maken.

Vijf jaar geleden werd het idee voor Mealhero geboren en amper drie jaar later ging de eerste maaltijd de deur uit. Wij spraken met CEO en mede-oprichter, Jeroen Spitaels, over het prille begin, duurzaamheid en de uitbouw van het bedrijf. “Samen met Steven en Anton sta ik aan de wieg van Mealhero. We leerden elkaar kennen tijdens onze General Management-opleiding in Gent. Toen we alleen gingen wonen, merkten we al snel hoe moeilijk het is om gezond en lekker te koken. Het enige wat ik at, was pizza, pita en frieten. We stelden ons de vraag waarom we niet even gemakkelijk iets gezond konden koken.”

Niet meer zelf koken

Jeroen groeide op in het vleesbedrijf van zijn familie, Steven is afgestudeerd als software-ingenieur en Anton is gespecialiseerd in alles wat met toestellen te maken heeft. “Als je drie mensen met die achtergronden bij elkaar zet, dan kom je al snel tot het concept van wat Mealhero vandaag is.” In tegenstelling tot concurrenten zoals HelloFresh moeten Mealhero-klanten niet alles zelf meer bereiden. “Eerst kiezen onze klanten voor hoeveel personen en dagen ze willen bestellen. Dan maken ze een selectie uit de recepten en ingrediënten die we aanbieden en dat wordt vervolgens aan huis geleverd. Het eten wordt in de stoomoven bereid, dus klanten hoeven zelf niets meer te doen.”

Lees het volledige interview: