De wondere wereld van WONDR

WONDR maakt milieu- en huidvriendelijke verzorgingsproducten in de vorm van een bar. Er zijn
acht WONDR-bars: vier shampoo bars, twee shower bars, een shaving bar en een facewash bar.
Tibbe Verschaffel (25) ontwikkelde de bars met zijn onderneming Planet B. “Het is een understatement
om te zeggen dat duurzaamheid vandaag een hot topic is
.”

Tibbe is een ondernemer in hart en nieren en begon er vroeg aan. “Op mijn veertiende verzamelde ik twintig kerstbomen die klaarstonden voor het groot huisvuil en plantte ik die in onze tuin. De helft overleefde en kon ik verkopen.” Een paar jaar later richtte hij zijn eigen kickboksclub op die vandaag
een tachtigtal leden heeft. Hij organiseert jaarlijks The Village, een zomerbar in Moerbeke. En met zijn onderneming Planet B ontwikkelde hij een fiets uit bamboe en verkoopt hij bamboerietjes in grote supermarkten.

Vuiligheid


“Ik kocht zeshonderd shampoobars die ik probeerde door te verkopen in een duurzaam shopje op The Village. Dat was toen jammer genoeg niet zo populair. Gelukkig geraakte ik ze achteraf allemaal kwijt via Bol.com.” Het zaadje was gepland in Tibbes hoofd. Hij verdiepte zich in de zeep- en shampoobars. “Shampoobars zijn uit ecologisch standpunt een goed alternatief maar er zit nog veel vuiligheid in zoals
sulfaten en siliconen. Sulfaten zorgen voor veel schuim en van silicone wordt je haar zachter maar ze tasten de talgproductie van je hoofdhuid aan.” Dat kan beter, dacht Tibbe. Hij ging op zoek naar alternatieven en WONDR werd geboren.

Lees het volledige interview: