“Een fout die veel mensen maken wanneer ze willen vermageren is te weinig eten”

Gezond eten hoeft niet in te boeten aan smaak en een snelle hap is niet per definitie ongezond.
Wij spraken met jonge ondernemers Robbe en Laura over voeding, beweging en de onverwachte mediastorm waar hun gezond fastfoodrestaurant Kwiek in terecht kwam.


Zw’eet staat voor voedings- en bewegingsadvies met focus op de lange termijn. Het pand naast de
deur werd omgevormd tot gezond fastfoodrestaurant Kwiek.


Robbe, jij bent opgegroeid met sport. Is dat de reden waarom je begonnen bent als personal trainer onder Zw’eet?
Robbe: “Mijn achtergrond en mijn familie hebben zeker invloed gehad op wat ik met Zw’eet gedaan heb. Ik was voorbestemd om LO-leerkracht te worden, maar net daarom wou ik het niet doen. Ik studeerde af als diëtist en legde mij daarna ook toe op beweging. Ik ben best wel een levensgenieter maar wil daarnaast ook een gezonde levensstijl aanhouden. Je hoeft geen obsessieve bodybuilder te zijn om
gezond te leven. Vanuit die filosofie is Zw’eet en nu ook Kwiek ontstaan.”

Je bent 29 en runt twee zaken, die naast elkaar gelegen zijn in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Hoe is
dat te combineren?

Robbe: “Dat hebben we nog niet kunnen testen aangezien Zw’eet nog steeds gesloten is en Kwiek werd opgericht tijdens de lockdown. Zodra beide zaken weer open zijn, zal Laura Kwiek voor haar rekening nemen en zal ik voornamelijk hiernaast te vinden zijn. Er volgen na deze pandemie alleszins spannende tijden. We hebben voor Kwiek in ons eerste jaar niet de ambitie om winst te draaien, dus dat haalt wel
wat druk van de ketel.”

Lees het volledige interview: