Geen gedoe met FestiTent

Mensen die graag een festival bijwonen, maar liever niet zeulen met tenten, slaapzakken en hoofdkussens kunnen terecht bij FestiTent. Het idee erachter is simpel. Je bestelt een FestiTent en op de dag van het festival staat er op de festivalcamping een tent voor je klaar. De coronacrisis betekende een ware mokerslag voor Geert Naudts van FestiTent. Maar dankzij slimme zetten kon het bedrijf zijn verlies tot een minimum herleiden. In april van dit jaar nam het zelfs het materiaal over van de failliete Nederlandse concurrent Festipi. Sinds zijn studententijd is Geert Naudts actief in de festivalsector. Achttien jaar geleden richtte hij FestiCamp op.


“Wat een architect doet met een bouw, doen wij met een festivalcamping. We ontwerpen een camping op maat van het festival, bouwen en baten die zelfs uit.” Het idee van kant-en-klare tenten groeide in Geerts hoofd toen hij merkte dat de noden van festivalgangers veranderden. “FestiTent trekt volop de kaart van het gebruiksgemak.”

FestiTent sluit een overeenkomst met een festivalorganisator waarbij het zijn tenten mag aanbieden aan de bezoekers. “Via onze webshop op de website boeken zij hun tent rechtstreeks bij ons. Op de dag van het festival checken ze in en staat hun FestiTent klaar. Met een richtprijs van vijftien euro per persoon per nacht, is een FestiTent betaalbaar voor iedereen die wil kamperen.” Daarbovenop kan je accessoires bijnemen zoals een luchtmatras, slaapzak, een hoofdkussen en een campingstoel en/of -tafel vanaf tien euro. “We zijn eigenlijk meer een reisbureau dan een verhuurbedrijf. We leveren echt een service die veel weg heeft van een reis. Het rechtstreekse contact met de consument is voor ons heel belangrijk.”

Lees het volledige interview: